Våffeldags!

Ska det vara våffla, så ska det vara en riktig en. En frasigt god en, med fluffig grädde och hjortronsylt tack. Gärna med en nypa saffran i då om vi får önska och allra helst serverad efter en skidtur. Men det går bra utan skidtur också :)

Hälsosam och god mat är ju vår passion och också det vi tipsar och inspirerar till men just våfflor tycker vi inte kommer till sin rätt på något annat sätt än just så här. Så ät och njut!

Mjöl, mjölk, smör och bakpulver. Det är allt! Enkelt och njutgott!

IMG_0678.JPG

Frasvåfflor- så här gör vi:
Blanda 3,5dl vetemjöl med 2tsk bakpulver, vispa ner 4dl mjölk, 75g smält smör och 0,5g saffran.Grädda våfflor och ät med det du gillar, flufflig grädde och hjortronsylt kanske! Rivet äpple och kanel är också himlans gott!

En uns saffran i smeten ger härligt gula och jättegoda våfflor det!

Och skulle du nu mot förmodan önska dig en variant utan gluten, utan vete och med lite mer näring. Grädda på kikärtsmjöl. Vi har provgräddat och den här blev himlans go:

Kikärtsvåffla
Blanda 3dl kikärtsmjöl med 1tsk bakpulver. Tillsätt 2dl varmt vatten, 3 msk smält smör och 0,5tsk salt. Vispa 3 ägg och vänd ner i kikärtssmeten. Dags att grädda i våffelgärnet!

Tips på goda toppings tycker vi är: rivet äpple med kanel och en klick kvarg, stekt banan med kanel och keso, stekta päron och fetaost.