Ingefära

Kanske beror det på att en av oss just nu ligger nerbäddad med feber, men kan vi prata om ingefära?! Kan ha det på allt! Säg, var skulle det inte passa?

FullSizeRender.jpg

I kaffet? Men jaa! I smoothie, yoghurt, i alla möjliga grytor och som te, ja självklart. Men gärna också i glass, i granola, knaperstekt på sallad och i hummus. Livet blir som nästan bättre med en uns ingefära! 

Har du inte testat ingefära i morgongröten än så tror vi definitivt det är dags! 

Ingefära & blåbärsgröt 

Blanda 1dl steel cut havre (eller vanlig havre) i en kastrull med 1msk riven kokos, 1 msk pumpa, kanel, kardemumma och 2,5dl vatten. Låt koka till en gröt. Blanda ner 0,5dl frusna blåbär och 1msk riven ingeföra och rör runt.  

Servera med en klick tahini eller jordnötssmör och skummad havredryck. Och är du som vi, alltså tycker att det knappast kan bli för mycket i ingefära, rör ner lite mer ingeföra i havredrycken. Så, nu kan vi säga godmorgon! 

Och snart frisk också!  

Love /C