Rostad potatissallad med asiatisk jordnötsdressing

Alltså jätte god potatissallad. Passar till allt som man vill lägga på grillen. Kål, grönsaker, halloumi, fiskpaket, helgrillad fisk, skaldjur, fågel och kött.

IMG_2526.JPG

Det går fint att rosta potatisen och göra dressingen i förväg och ha klart i kylen. Värm potatis innan servering och blanda ihop allt.

I potatis som först tillagas och sen kyls ner retograderar stärkelsen vilket gör att kroppen inte kan ta upp kolhydraterna på samma sätt. De blir som en fiber och potatisen får ett mycket lägre GI. Om man nu så önskar det :)

IMG_2527.JPG

Asiatisk potatissallad
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatis (dela om de är stora) på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och rosta i ugn ca 20 min. Koka upp vatten och lägg i sockerärtor och låt koka en minut. Spola kallt och dela på längden. Skölj och dela rädisor och salladslök.

Skala ingefära och mixa med 0,5dl jordnötssmör, 2 msk soja, juice från en lime, 1 liten klyfta vitlök och 1 krm chiliflakes. Späd med lite vatten.

Blanda nyrostad (eller kyld och sparad) potatis med grönsaker och dressing. Strö över lite hackade jordnötter och mycket koriander.

IMG_2528.JPG

Inköpslista för fyra
600g potatis
100g sockerärtor
100g rädisor
2 salladslökar
5cm ingefära
0,5dl jordnötssmör
1 lime
Rostade jordnötter och koriander till servering

Att ha hemma: Rapsolja, 2 msk soja, 1 klyfta vitlök, 1 krm chiliflakes

IMG_2529.JPG
IMG_2528.JPG
IMG_2528.JPG