Ananassallad med lime & honungsdressing

Står grill på menyn, gör den här salladen till! Fräsch och passar till det mesta på grillen. Vi bestämde träff med ett gäng vänner vid en sjö för utemiddag med grill. Vi gjorde en bautastor bunke med ananassallad och den slukades ihop med fiskpaket, grönsaksspett, tempeh, korv och grillost. Går finfint att preppa dagen innan, men vänta med att blanda salladen med dressingen i så fall.

public.jpeg

För fyra personer kokade vi 2dl quinoa enligt anvisningar på förpackningen.

public.jpeg

Sen skalade vi och delade en ananas och en honungsmelon i mindre bitar. En gurkslatt som låg kvar i kylen fick åka med.

public.jpeg

Dressingen. Det viktigaste: Strimla en röd chili (behåll kärnorna om du som vi gillar lite hetta) och blanda med en näve rivna myntablad, juice från 1 lime, 2 msk olivolja och 1 msk honung. Smaka av med salt och peppar.

public.jpeg

Hej hopp. Blanda ihop allt och toppa med rostad kokos och gärna mer mynta!

Och inköpslistan kommer här:
Quinoa
1 ananas
1 honungsmelon
1 röd chili
En rejäl knippe mynta
1 lime
Riven kokos (rostad)

Att ha hemma: olivolja, honung, salt, peppar

public.jpeg

Det enda vi vill äta just nu är sallader. Gärna matiga, kanske lite varma och ofta med en frukt eller bär i. Har du tips på en sån goding eller annat gott tillbehör till grillen? Vi skulle bli så glada om du vill dela med dig!

Sommarkram från oss