Lavendellemonad

Kul att plocka ätbara saker från naturen och göra något gott av. Tycker vi. Sånt vi gärna gör när vi är lite lediga. Idag en läskande lemonad på lavendel. Brukar dutta lite lavendelolja på handleden när vi ska sova, för man ska visst bli lugn och somna gott på det. Kanske blir samma med lemonaden det.

public.jpeg

Någon som brukar göra något gott av det som finns i trädgården eller skogen? Något ovanligt? Vi är jättenyfikna!

Granskott, myntablad, bär så klart, fläder, kirskål, nässlor, harsyra. I sommar ska vi en sväng till västkusten och ska för första gången testa att plocka tång och alger och matexperimentera med. Någon som testat? Tips?

public.jpeg

Lavendellemonad
Lägg 2dl torkade lavendelblommor i en skål och häll på 1L kokande vatten. Låt dra 10min och sila sen bort blommorna. Tillsätt 6 dl pressad citron och 4 dl socker, rör om och låt svalna. Späd med 2 L vatten. Servera kyld med massa is, skivad citron och om du vill, toppa med bubbel av önskad sort.

Inköpslista, eller ha hemma:
2dl torkade lavendelblommor
ca 6 citroner
4dl socker
Is och om du vill, bubbel

public.jpeg