Räksallad

Lunchen igår. Tog 10 minuter och blev somrigt god. Plockihop sallad fungerar alltid kan vi tycka. Försöker alltid ha grönsaker i kylen, gärna några som håller bra, som kål och morot. Sen kokar vi en stor kastrull med en matig bas så som matgryn, bovete, quinoa eller bulgur och i buljong och har klart i kylen. Laddar upp med några goda ostar, tofu, räkor, falafel och lite rostade fröer eller nötter. Då är en god sallad sällan långt bort. Sen att den här sommaren till och från bjuder på 12 grader och regn och att vi mer är sugna på en varm soppa, det är en annan sak det.

Välj räkklokt:
Välj alltid MSC, eller KRAV certifierad och bäst är att skala själv.

public.jpeg

Räksallad

Lägg ut romansallad eller spenatblad på tallriken. Toppa om du vill med kokt quinoa eller bovete. Sen på med så mycket grönsaker du vill. Vi skivade tomat och rädisor och stekte sparris i olivolja . Koka ägg lagom krämmjuka, dela och lägg på.

Toppa med en god olivolja, salt, peppar och lite pressad citron. Servera med en klick citronmajonnäs.

Inköpslista för fyra
100g sallad eller gröna blad
200g tomat
En knippe rädisor
En knippe sparris
4 ägg
300g räkor (skalad vikt)
1dl majonnäs
1 citron
(önskat val av kokt matgryn, quinoa, hirs, bulgur eller bovete)

Att ha hemma: olivolja, salt, peppar

public.jpeg