Bakad havre med banan

Vi tycker att när man ändå ska laga mat då kan man lika gärna vräka på. Så det räcker till mellis eller färdig frulle i kylen för hela veckan. Det löser många vardagar hos oss. Lite extra prepp en dag ger stor utdelning för flera dagar. Kanske ett av de bästa tipsen för att äta hälsosamt- att ligga lite steget före. Det fungerar inte alltid, inte hos oss heller. Men några dagar är bättre än inga!

Hepp - här kommer ett av våra bästa vardagsprepp- Bakad havregröt med banan. Jätte gott till frulle, mellis, fika eller faktiskt även som kvällsmat ibland. Håller fint hela veckan i kylen och efter att även ha lagat denna och flera smakvarianter av havrekakan på flera av våra yoga eller träningsevent kan lova väl godkänt på kanske 800 portioner, minst! Lätt att svänga ihop är det också!

public.jpeg

Bakad havre

Ugnsform - lagom för ca 6-8 frukost- eller mellisportioner
5dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
5dl havredryck
4 bananer
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl pumpafrö

Att ha hemma: kanel, bakpulver, honung salt, rapsolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn med 2 tsk kanel, vaniljpulver, 1 tsk bakpulver och 0,5tsk salt. Vispa ihop ägg, 3 msk honung och havredryck och blanda med havreblandningen. Smörj en ugnsform med rapsolja och häll i havreblandningen. Skala fyra bananer, dela på längden och lägg högst upp i formen. Rör ihop sesamfrön, pumpafrön och 1 msk honung och strö över bananerna. Tillaga i ugn ca 30 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Servera kakan ljummen. Förslagsvis med en klick yoghurt och bär, eller med smarrig tahinihonung.

…………………………..

Tahinihonung- så här:
Enkelt- blanda 1dl ljus tahini med 2 msk honung. Rör runt och klart!

public.jpeg
public.jpeg

Det här jättelasset med bakad havre betyder inte att vi har 10 hungriga barn var att preppa för, bara 200 hungriga deltagare på vår yoga, mat och träningshelg som vi arrangerade i Åre.