Sopptajm med kryddig palsternackssoppa!

Växtbaserad och enkel soppa med många härliga kryddor. Krämig av linser och mandeldryck och är som perfekt att göra mycket av och ta med i termos eller äta senare i veckan.

IMG_0845.JPG

Kryddig soppa på palsternacka med morot & mandelsallad
För 4-6 portioner:

Skala och hacka schalottenlök, vitlök och ingefära och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt alla kryddor och låt fräsa med två minuter. Skala och dela palsternackor och häll i kastrullen ihop med linser, fond, mandeldryck och 7dl vatten. På med lock och låt koka ca 20 min.

Skölj morot och riv grovt. Hacka chilifrukten och mandel. Blanda med koriander, mandel och kummin.

Mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite med mandeldryck eller vatten och smaka av med salt eller peppar. Servera soppan med morotssalladen på toppen och gärna ett gott bröd till.

IMG_0846.JPG

Inköpslista:
2 schalottenlök
6cm ingefära
ca 1kg palsternacka
ca 2 dl röda linser
4-5dl mandeldryck
2 stora morötter
1 dl hackad koriander
1 chilifrukt


Att ha hemma: Olivolja, 2 klyftor vitlök, 1,5tsk spiskummin, 1 tsk koriander, 0,5tsk gurkmeja, 0,5tsk chilipulver, 2krm kardemumma, 2krm kanel, 3 msk grönsaksfond, salt, peppar, 0,5dl rostad mandel, 0,5tsk kummin

TIPS! Spara skalen från palsternackor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och salt och rosta i ugn ca 10min på 175 grader. Servera som topping till soppan.

IMG_0843.JPG

Gjorde den här godingen i mång-litersklassen till ett hungrigt träningsgäng. Träningsvärk efter rivandet så undrar om vi kanske skulle hängt med i träningen vi :)

IMG_0844.JPG

Love /C