Semester!

Nä nu ni. Nu blir det semester här!

Om vi inte kommer laga en enda matbit, skriva ett enda recept eller grotta ner oss i mer matfakta. Jo så klart! Det är ju ändå det bästa vi vet, så det blir bestämt fortsättning med det. Vi jobbar aldrig, men är aldrig lediga skulle man kunna säga. Lyxen att få jobba med det bästa vi vet och ibland pressen aldrig kunna släppa taget helt. Men det första överväger stort!

public.jpeg

Vad ska vi göra då? Ah, det bästa med sommartid är ju att inte ha så mycket planer. Tycker vi. Terminerna är ofta en enda lång att-göra- planering, så semester för oss är att göra det som vi är sugna på just då. Av erfarenhet brukar det betyda många många bad, morgondopp, kvällsdopp och gärna något där i mellan. Långsamma frukostar, lite tid på bryggan med en bra bok eller ett sommarprat. Ofta blir det någon form av båtstur, gärna segling om vädret vill sig och högst sannolikt en tripp till fjällen för luften där, lugnet, våfflor och långa fjällturer med picknick.

Ofta är vi på hemmaplan på sommaren, som hemma i Sverige, och ofta far vi runt lite. En favorit är att titta upp mindre och lokala matproducenter och hoppas de har öppet för ett litet besök. Det kan även vara just den lilla stadens smultronställe som är kända för just sin goda och lite speciella pizza, hemlagad ostkaka, glass eller crêpe. Det är ju ändå en viss lyx i att slippa både att laga maten och diska efter. Speciellt diska.

Så, vi hoppas att ni finns överallt i landet och kanske har bästa tipset på var vi ska passa på att stanna till för just en lokal smaskighet. Berätta!

Vi är så glada över att ni är med och hejar på, ställer frågor eller lagar vår mat. Vi önskar er alla en härlig sommar. Kram från oss