Lär av godistillverkarna och få nya goda vanor! 

Vilken tallrik tror du lockar aptiten (hjärnan) mest?!

Vilken tallrik tror du lockar aptiten (hjärnan) bäst?

Alla vet att grönsaker är nyttigt men ändå äter enbart 2 av 10 rekommenderad daglig mängd som är minst 500 gram frukt och grönt per dag. Det här är en viktig livförsäkring och vi kan lära av godistillverkarna för att bli bättre.

Det är inte en slump att lösgodiset finns i så många olika färger, former och variationer. Det gör att vi vill äta mer! Vi är inte smartare än så, men vi kan vara smarta tillbaka. När du lagar mat, tänk en len röd-lila rödbetshummus bredvid krispigt grön sallad, gul majs och krispig rödkål. Olika färger, texturer och smaker stimulerar oss till att vilja äta mer!

Häng med och testa - Välj näringsrik mat i olika färger, former och textur och välj bara bruna godisar :)

IMG_5345.jpeg

Från teori till praktik: Sim SALLAD bim

Grön avokado, lila krispig rödkål, rostade kikärtor, mjuk rosa hummus på en bas av rostade matgryn.

Det är inte för inte det heter matVANOR. Vad vi väljer att äta beror ofta mer på en vana än ett medvetet val, speciellt i vardagen. VANOR är såkallade impulsstyrda beteenden som vi skapat då de kräver mindre energi från oss. Så vanor gillar vi, allt som underlättar är bra men då är det viktigt att vanorna är bra och hållbara. Här kan vi faktiskt lära om! Eller med små förändringar se till att puffa oss i en bra riktning som denna fantastiska skål hjärnasallad.

Vem tackar nej till frukt och bär när det bjuds? Nä typ ingen, full ett fat med det du gillar så lovar vi att et är bättre än alla typer av tillskott eller super produkter du kan köpa!

Vem tackar nej till frukt och bär när det bjuds? Nä typ ingen, full ett fat med det du gillar så lovar vi att et är bättre än alla typer av tillskott eller super produkter du kan köpa!

yowill foodComment