Adventsfrukost

IMG_8924.JPG

Att vakna när det fortfarande är mörkt ute. Göra några mjuka yogarörelser till ett tänt ljus, förbereda frukost med det lilla extra och duka upp framför vinterstudion är nog den bästa starten på helgen vi kan tänka oss. Längtar till snö och skidor och myser under täcket i soffan. Sen att Vinterstudion börjar typ mitt på dagen är ju en annan femma, men det är klart Ebba och Charlott och Stina vil väl också hinna morgonmysa lite innan de drar igång J Heja säger vi!

 

IMG_8926.JPG

Morot och pepparkaksgröt, för två:

 I en kastrull blandar vi 1,5dl steel cut oats, 1 riven  morot, 1 msk riven kokos, 1 msk pumpafrö och 1 tsk pepparkakskrydda. Vi häller på 2dl havredryck och 2dl vatten och låter puttra på svag värme ca 6 minuter.

Vi rör ihop 1dl kvarg med 1 msk pressad apelsin och 1tsk rivet skal som vi klickar på gröten tillsammans med skivad sharonfrukt, hackad rostad mandel, lingon, lite honung och varm, gärna skummad havredryck.

 Inköpslista:
Steel cut oats (vanliga havregryn går också bra)
1 morot
Pepparkakskrydda
Havredryck
Kvarg
1 apelsin, ekologisk
(1 sharonfrukt, lingon)
Att ha hemma: riven kokos, pumpafrö, mandel, honung

IMG_8939.JPG

Havre då!

  • Jo för det är alltid 100% fullkorn

  • Rikt fiberinnehåll (prebiotika- näring till tarmfloran ni vet )

  • Innehåller betaglukan, en löslig fiber som både hjälper till att hålla blodsockret jämt och även sänka kolesterolnivån.

  • Bra växtbaserad proteinkälla

  • Rikt innehåll av vitamin B1, järn, magnesium och antioxidanten zink.