Två mellis favoriter

Det finns inget livsnödvändigt med att äta mellanmål. Men vi tycker att tiden mellan lunch och middag ofta blir lång och vi blir så mycket mer glada och trevliga om vi tar en liten fika eller mellis på eftermiddagen! Det kan ofta vara frukt och några nötter, ibland är det smoothie i en termos, ibland knäcke med banan och jordnötssmör, ibland keso med frysta bär och ibland är det en frukt och en rawfoodbar. så här kommer våra två favoriter på just det temat. Perfekt att mixa- rulla eller skära och förvara i frysen.

public.jpeg

Lingonbollar
De här godingarna har vi rullat i tusentals på flera av våra mat- och träningssresor. Dessutom har de en egen liten kärlekshistoria kring sig.

public.jpeg

Gör så här:
Mixa mandel med russin till en jämn smet. Tillsätt kanel, vanilj och salt och rulla till bollar. Rulla bollarna i lingonpulver. Förvara i kyl eller frys.

Inköpslista:
2dl sötmandel
2dl russin
ca 3msk lingonpulver
Att ha hemma: 1 msk kanel, 1 krm vaniljpulver, 1 krm salt

public.jpeg

Aprikosbar med citron och lakrits
Om du mot förmodan inte tycker om lakrits så struntar du i den kryddan bara, då blir det citronsmak!

Gör så här:
Mixa aprikos med mandel och kokos till en slät massa. Tillsätt kokosolja, citronzest, citronjuice, lakritspulver och salt och mixa eller blanda ihop. Tryck ut massan i en form med kant och låt stå kallt i kylen minst en timme eller över natten. Skär i lagom stora fyrkanter och ät direkt eller förvara i kyl eller frys.

Inköpslista
150g torkade aprikoser
3dl sötmandel (skalad)
1,5dl riven kokos
1,5 msk citronzest
0,75dl pressad citron
1 tsk lakritspulver: Att ha hemma: 1 msk kokosolja, 0,5 tsk salt

Tips! Beroende på hur stark mixer du har, kan det vara lättare att mixa aprikos och mandel för sig, och sen blanda samman allt.