Äntligen dags för kantisar!

Haha när man kan få med sig en liten skörd kantisar från morgonjoggen då, lycka! Sen att vi fick skarva med lite kantareller från affären är en annan femma det.

Till kantisar, dill tack! Älskar dill! Det kan omöjligt bli för mycket, tycker om det på nästan allt! Vet att ni är många som inte håller med, men kombon kantarell och dill är ju oslagbar. Tänkte göra kantarellmackor av skörden men var sugen på dill och något med pumpa så det blev en kantarellpanna med allt vi tycker är gott. Middagssällskapet som av någon underlig anledning inte gillar dill satte betyget 9 av 10, det måste säga något bra om den här kombon iaf. Alltså gör den här pannan!!

public.jpeg

Pumpa, kantareller, rödkål, dill och kantisar- snart på en plåt i ugnen och blir himla gottigt!

public.jpeg

Kantarellpanna med dillolja och hasselnötter
(Tid: ca 30 min)

För fyra:
1 butternut pumpa
1 rödkål
En rejäl knippe dill
1dl hasselnötter
50 g Västerbottenost
200g kantareller- eller så mycket du vill!

Att ha hemma: 1 klyfta vitlök, rapsolja, salt, peppar

public.jpeg

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft. Dela, kärna ur och skala pumpan. Dela sen den och rödkålen i mindre klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och ställ i ugn ca 20 min.

Mixa dillolja av dill (spara lite till garnering) med 1dl rapsolja, hälften av osten och hasselnötterna och smaka av med salt och peppar.

Dela kantareller, lägg i en torr panna och låt vätskan ångas av på medelvärme. När vätskan är borta, tillsätt lite olja, salt och peppar och fräs tills de får lite färg.

Ta ut plåten ur ugnen, strö över kantareller, på med resten av hasselnötterna och osten, som gärna kan hyvlas över. Ringla på dilloljan, mal peppar över, strö på lite dill och servera direkt från plåten.

public.jpeg

Risken med att ställa plåten direkt på bordet, om ni är färre än fyra är att allt tar slut ändå. det hände hos oss. Vi åt pannan med hummus och en skiva bröd.