Nu är den här!!!

Kokboken, vår första!
Med över 70 recept på enkla, hälsosamma och goda frukostar, mellisar, luncher, middagar och såklart snacks och sött. Det är inte klokt, men nu är den faktiskt här!

Perfekt som något försenad julklapp, som mellandagsläsning och som nystart till 2020. Kommer finnas överallt där böcker säljs, men redan nu kan den förbeställas via Bokus. se länk nedan. Skynda säger vi bara!

Förbeställ här!

Framvagn_solros_Page_1.jpg

För dig som känner oss, följer oss eller lyssnat på något av våra föredrag är det inget nytt när vi säger att det INTE är gluten, mjölk eller tillsatser som gör oss sjuka på samma sätt som det INTE är spirulina, gurkmeja eller gröna juicer som gör oss friska. Det är de stora penseldragen vi ska satsa på om vi vill satsa på en hållbar hälsa. Och det vill vi ju!

Vet du att vi enbart med kloka vardagsval, där maten spelar den kanske största rollen kan motverka 90% av all diabetes typ 2, 80% av all hjärtkärlsjukdom och 30% av all cancer. Där kan vi snacka om matens kraft! Och då är det som sagt inte gurkmejan som är avgörande.

De stora penseldragen för hälsa, som är samma för egentligen hela värden är ett matmönster som till stor del är växtbaserat, mer grönt, frukt, bär - i olika färger, ihop med nötter, frön och fullkorn. Ett byte från vitt mjöl till fullkorn, från feta mejeriprodukter till magra, från smörbaserade matfetter till vegetabiliska och från rött kött till mer fågel, fisk och skaldjur. En minskning av socker, salt och alkohol.

Egentligen inget hokus pokus i det, men tricket är att få till det i vardagen. Det är där vi kommer in i spelet, vi ser det som vår ledstjärna att omsätta kostråd och den senaste evidensen vad gäller mat och hälsa till faktisk mat på tallriken. Och det vet vi ju alla, för att maten ska göra nytta så måste den smaka gott, och dessutom ofta vara hyfsat enkel. På det temat - här kommer vår första kokbok! Dietistens val - vardagsmat som gör skillnad!

Hurra säger vi, det har varit ett evigt matlagande i köket, provsmakningar, beräkningar och skrivande. Men det har varit så kul, och nu är den klar! Från 27 december så kommer den finnas på alla ställen där böcker säljs. Perfekta mellandagsläsningen kan vi tycka! Och har du samma otålighetsgen som vi och vill stå startklar till nya året - passa på att förbeställa boken redan nu!

Fullkorn. Ni som känner oss vet att vi ofta hejar på fullkornet. Självklart kommer våra absoluta receptfavoriter på tema fullkorn med i boken, tomatveteotto, myntadressad kvarngrnsallad och saffransvete är några!

Choklad, tacos och mackor kan kännas som livet det. Säg att ni håller med?! I boken kommer i alla fall självklart vår frukostfavorit med chokladgranola, det mest perfekta grötbrödet som är en återkommande stammis på frukostbordet hos oss och så tacos såklart. Kan varieras i det oändliga, men vi tor oss ha hittat den ultimata kombon med kripsig tofu och syrlig kål.

_C8A5419.jpg

Vi hoppas att vi kan bjuda på ny matinspiration, goda matstunder och samtidigt lite enkel och tydlig matfakta om hur du gör smarta val för hållbar hälsa.

Njut säger vi bara!

Alla fantastiska bilder i boken har vår finaste vän och fotograf Sofia Kallner tagit. Vi lagar mat, hon skapar magi! @fias_fotografiska

_C8A8249.jpg

Mat är kärlek!

Så, kram från oss